​Stor fest på Peder Lykke Centret i anledning af Eid

I anledning af Eid holdt vi her på Peder Lykke Centret en fest d. 6. juni. Det gjorde vi for at markere afslutningen på Ramadanen, og invitere mennesker til at fejre det sammen. For at gøre opmærksom på festen havde unge fra FRAK husstandsomdelt flyers om arrangementet.


Der var omkring 100 mennesker samlet, der enten var nysgerrige på Eid eller ønskede at fejre Eid i et fællesskab med andre mennesker. Blandt deltagerne var der både kendte og nye ansigter. Da Eid jo er børnenes fest, var der blandt de nye ansigter inviteret en klasse fra Dyvekeskolen forbi til middag og dans.


  


Foruden virkelig dejlig pakistansk mad var der underholdning i form af bollywood dans med workshop, som ikke mindst børnene havde en fest med, selvom de ældre besøgende nu også kunne danse med armene og nyde de glade børn. Før alt dette kunne deltagerne blive klogere på ramadan og Eid fra Imam Navid Baig, der åbnede festen ved at fortælle om Ramadanen, Eid og om det at leve sammen og fejre forskellige højtider i et multikulturelt samfund. Om sin deltagelse i festen har Navid Baig skrevet på Facebook:


”Ældre fra forskellige etniciteter og religioner var samlet i den store mødesal. En klasse fra den lokale skole var også kommet forbi for at opleve en Eid fest. Det var så hyggeligt! Jeg skulle holde en tale og det var stort at være med.”


Navid kalder desuden dagen historisk, fordi det ham bekendt er første gang der fejres Eid på Et Plejehjem.

Når vi afholder arrangementer som Eid, bruger vi vores nysgerrighed til at forstå verden omkring os, samtidig med, at vi åbner dørene til vores verden og lokalområde, når vi inviterer mennesker med forskellige interesser til at mødes på tværs. Blandt andet har vi i 2019 også afholdt kinesisk nytår og d. 23. juni fejrer vi sankthans.


Ikke første gang Eid fejres

Selvom det var første gang der var en stor fest i anledning af Eid på Peder Lykke Centret, og ifølge Navid Baig første gang overhovedet på et dansk plejehjem, er det slet ikke første gang at festlighederne er blevet markeret her. Blandt personalet har der efterhånden bredt sig en tradition for at fejre Eid på de enkelte afdelinger, hvor personalet bl.a. går dansende gennem huset mens de spiller arabisk musik, hvilket er til stor glæde for vores beboere.


Vi synes det er så skønt, når store og små højtider kan fejres, med både store og små begivenheder, som en del af hverdagen.

Kontakt os

Telefon: 32 34 43 87

​E-mail: plc@suf.kk.dk

​​Fax: 32344386​

Privatlivspolitik

Læs Peder Lykke Centrets privatlivspolitik her:

For borgere og pårørende

For medarbejdere