Kronprinseparret hylder projekt, der samler unge og ældre på Amager

På Peder Lykke Centret er vi stolte over vores samarbejde med den socialøkonomiske virksomhed, FRAK, som den 2. november modtog kronprinseparrets Sociale Stjernedryspris samt 100.000 kroner. FRAK træner unge i at have et fritidsarbejde. Peder Lykke Centret støtter op om FRAK gennem vores samarbejde i projektet ’Grønne Generationer’.



Formålet med ’Grønne Generationer’ er at skabe en interaktion mellem unge med anden etnisk baggrund end dansk og ældre i lokalområdet. Unge ansættes til at samle vilde spiselige planter og bær sammen med ældre borgere. Dette foregår blandt andet på Amager Fælled, hvorefter de tilberedes på Peder Lykke Centrets Aktivitetscenter. Herefter spiser de unge og ældre borgere sammen den mad, de har indsamlet og tilberedt. På Peder Lykke Centrets Aktivitetscenter har de blandt andet lavet syltetøj af hyben og bagt boller.


Omar Ahmed Mohamed er en af de unge, der har et fritidsarbejde gennem ’Grønne Generationer’. Han fortæller om sine oplevelser med de ældre på Amager Fælled:


”Ejnar, som jeg står med her er ret sød. Han kan fortælle om anden verdenskrig og alle mulige andre historier. Han ser ikke så godt, så det er meget godt lige at hjælpe lidt”.


Gennem samarbejdet mellem Peder Lykke Centret og FRAK bygges der bro og nedbrydes fordomme mellem forskellige kulturer og generationer gennem deling af erfaringer og historier. Dette optimerer desuden unges betingelser for en god start på voksenlivet. Netop af denne grund, modtog FRAK Kronprinseparrets Sociale Stjernedryspris.


Se billeder og læs mere her

Kontakt os

Telefon: 32 34 43 87

​E-mail: plc@suf.kk.dk

​​Fax: 32344386​

Privatlivspolitik

Læs Peder Lykke Centrets privatlivspolitik her:

For borgere og pårørende

For medarbejdere