Eid Mubarak – glædelig Eid

​Peder Lykke Centret havde i går fornøjelsen af Isam B i anledningen af fejringen af Eid. 

Isam B skabte en smuk stemning i vores solbeskinnede have med sin fine stemme og skønne musik. Selvom flere af beboerne ikke har tradition for at fejre Eid, var det en stor fornøjelse for alle at deltage. Beboerne klappede og sang med på både arabiske og danske tekster.

Isam B’s musik samler mennesker på tværs af traditioner, livssyn og alder. Isam B’s nyeste sang hedder ”Ramadan i København” og handler om hans egen oplevelse af at leve i et multikulturelt samfund og samspillet mellem værdier, der bunder i forskellige kulturer. Og det er netop kernen i det arbejde, vi udfører hver dag på Peder Lykke Centret; vi kan lære af hinanden!


Ramadan og Eid-festen er meget mere end faste. Det er også en tid, hvor familier mødes og samværet er i fokus. Det er en tid med traditioner. Traditioner, som på grund af corona har været svære at opretholde. Isam B optrådte frivilligt for at give noget til de beboere, der ikke i samme omfang som de plejer, har kunne få besøg.


  


Hvad er Ramadan?

I islam er der fem grundregler, symboliseret ved de fem søjler. En af dem er fasten. Ramadan er navnet på den niende måned i den islamiske kalender, hvor voksne muslimer faster fra solopgang til solnedgang. Den islamiske kalender følger månen, og ramadanen afsluttes når nymånen viser sig. Det markeres med fejringen af Eid. Eid er en festlig dag, hvor man samles med familie og venner, spiser god mad og giver børnene gaver.

Ramadan associeres med renhed og bruges til at rense sjælen. Den sult man føler under ramadan bruges til at tænke på de mennesker, der ofte går sultne i seng, fordi de ikke har råd til mad. Derfor bruges ramadanen også til at give almisser, zakat, til mennesker der har brug for det. Ramadan handler derfor også om taknemlighed. Taknemlighed overfor sin familie, venner og de ting vi omringer os med.


Vi er meget taknemlige for at få besøg af Isam B, og vi er taknemlige for den oplevelse, det har givet os sammen.

Kontakt os

Telefon: 32 34 43 87

​E-mail: plc@suf.kk.dk

​​Fax: 32344386​

Privatlivspolitik

Læs Peder Lykke Centrets privatlivspolitik her:

For borgere og pårørende

For medarbejdere