Mangfoldigheden blev fejret med et brag på Peder Lykke Centret

​Regnen blev heldigvis væk lørdag d. 7. september, så vi kunne holde årets længe ventede Mangfoldighedsfest.

Beboere, medlemmer, folk fra Urbanplanen og resten af Amager og København fyldte vores dejlige, grønne have og nød dagen, der var pakket med god musik, fantastisk mad og sanselige oplevelser fra hele verden. Sjældent ser man folk af så mange forskellige aldre, nationaliteter og baggrunde feste sammen. 


        


Dagen startede med en velkomsttale fra centerchef Mette Olsen, og derefter var der musik og sjov på scenen for både børn og voksne. Det helt særlige ved Mangfoldighedsfesten er Landeteltene, der i år strakte sig fra hjørne til hjørne i haven, vores alles grønne oase. Der var 12 forskellige lande og et enkelt kontinent repræsenteret i teltene, hvor medarbejdere, medlemmer og lokale borgere og foreninger stod for at fremvise netop deres land gennem mad, musik, tøj, nips og stemning.

Hvert enkelt landetelt var sin egen lille verden, som man forlod mættet i både sanser og mave, for blot at træde ind i den næste lille verden og blive overvældet på ny.


På Peder Lykke Centret er vi vilde med mangfoldighed, og vi fejrer den hver dag. Men festen er årets største mangfoldige begivenhed, hvor det er muligt at komme rundt i hele verden på en enkelt eftermiddag.


          

​En ny tilgang til introduktion af mangfoldighedsplejehjemmet

​- Hvert år glæder vi os meget til Mangfoldighedsfesten, hvor vi åbner centret op for lokalsamfundet og viser, at livet fortsætter, også når man bor på plejehjem. Vi ønsker at skabe kendskab til Peder Lykke Centret for menneskerne, der bor omkring os. Så de ved, hvad Daghøjskolen, Aktivitetscentret og plejehjemmet er og kan tilbyde, allerede inden det bliver aktuelle tilbud for dem selv, siger centerchef Mette Olsen og forsætter.


- Som mangfoldighedscenter er det vigtigt for Peder Lykke Centret at inddrage traditioner fra hele verden og vise, at alle uanset baggrund kan leve et godt seniorliv på plejehjem.

Der var op mod 450 mennesker igennem Mangfoldighedsfesten i løbet af festens 5 timer. Og som én gæst sagde med hånden på hjertet; ‘det er simpelthen så rørende.’ Og det er det netop, når mennesker mødes i fejringen af alle vores forskelligheder og alt det, vi har til fælles.

Vi ses til næste år! Tak til Amager Vest og Amager Øst Lokaludvalg for den økonomiske støtte.


     

Kontakt os

Telefon: 32 34 43 87

​E-mail: plc@kk.dk

​​Fax: 32344386​