Indflytningen og dagligdag​en

Ved indflytning

Kontaktperson

Ved indflytning på plejehjemmet får du en fast kontaktperson, der kan hjælpe dig med at besvare dine spørgsmål. Kontaktpersonen sørger for, at dine ønsker respekteres i dagligdagen.

Livshistorie

Det er vigtigt for os at kende beboernes livshistorie, derfor opfordrer vi beboer og pårørende til at skrive om beboerens liv. Livshistorien kan fx fortælle om familieforhold, opvækst, arbejdsforhold, interesser, vaner og en eventuel trosretning – gerne så detaljeret som muligt. Den kan også fortælle om særlige begivenheder der har haft stor indflydelse for beboeren eller er årsag til et traume.

Det er en stor hjælp for os, at vi ved så meget som muligt om hver enkelte beboer, så vi kan bruge det til at planlægge hverdagen på plejehjemmet og i samtaler med beboeren.

Hvad skal med?

Det er helt op til dig selv hvad du som beboer ønsker at medbringe i dit private hjem. Du er velkommen til at medbringe dine yndlingsting såsom møbler, malerier, kaffestel og nipsgenstande. Dog skal der som minimum medbringes håndklæder, dyne, hovedpude og gardiner, da det ikke følger med i boligen.

Husdyr

Det er muligt at få husdyr med på plejehjemmet. Dog skal beboeren selv kunne stå for pasning og pleje.​

​Det praktiske i dagligdagen

Måltider for plejehjemmets beboere

På Plejehjemmet får du tilbudt følgende måltider i løbet af dagen: morgenmad, frokost og aftensmad samt eftermiddags- og aftenkaffe/te. Som beboer bestemmer du selv, hvor du vil indtage måltiderne. Det kan være i fællesskab med de andre beboere i den fælles spisestue den ene dag og i egen bolig den næste.​

Køkkenet laver maden ud fra fødevarestyrelsens anbefalinger. Den primære kostform er 'kost til småtspisende'. 

Hvis man som beboer følger en speciel diæt, eksempelvis i forbindelse med KOL, dysfagi, allergi eller dialyse, eller har specielle ønsker til kosten såsom halal eller vegetarmad, er dette selvfølgelig muligt.

Klik her for at læse mere om Peder Lykke Centrets køkken, og bliv klogere på priserne.

"Besøgstider"

På Peder Lykke Centret findes der ikke besøgstider. Her kan en beboer modtage besøg på alle tider af døgnet som i et hvert andet hjem - under hensyntagen til de andre beboere og med respekt for fællesarealerne selvfølgelig.

Gæster til spisning

Du kan sagtens have gæster til spisning på plejehjemmet. De kan spise med ved måltiderne mod betaling. Af hensyn til køkkenet er det dog nødvendigt senest kl. 12 tre dage før at give besked til medarbejderne på gangen, hvis der kommer gæster. På de enkelte afdelinger er der også mulighed for, at gæster kan få kaffe og kage mod en mindre betaling.

Rengøring

Som hovedregel bliver boligen gjort rent én gang om ugen, hvor planlægningen sker sammen med beboeren. Udover den ugentlige rengøring bliver toilet og håndvask rengjort efter behov og affaldsposer tømmes. Som minimum vil rengøringen af boligen leve op til kommunens kvalitetsstandarder. Planlægning af rengøringen vil ske i samarbejde med beboeren. 

Vask af eget tøj og linned

Det er muligt for vores beboere at benytte sig af Peder Lykke Centrets tilbud om vask af tøj og linned mod betaling. Det er København Kommunes vaskeservice, der står for afhentning, vask og levering.


Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har flere spørgsmål.​

Kontakt os

Telefon: 32 34 43 87

​E-mail: plc@suf.kk.dk

​​Fax: 32344386​

Privatlivspolitik

Læs Peder Lykke Centrets privatlivspolitik her:

For borgere og pårørende

For medarbejdere