Verdensdag for kulturel mangfoldighed

​Siden 2002 har FN markeret den 21. juni som verdensdag for kulturel mangfoldighed. Formålet med denne dag er at øge fokusset og forståelsen af værdien af kulturel mangfoldighed og at leve side om side med mennesker, vi ikke umiddelbart ligner. Kultur er alt det vi bringer med os gennem livet. Det kan eksempelvis være uddannelse, familiære forhold, religion, traditioner og værdier. Men også hverdagsting som vores omgangskreds, naboer, måltider og interesser. Vi skal lære af hinandens kulturelle baggrund i stedet for at lade det skille os ad. 


Denne dag går hånd i hånd med ånden her på Peder Lykke Centret. Siden 2013 har Centret haft en mangfoldighedsprofil, men mangfoldighed har altid været en del af Centret, der gennem årene har haft glæde af den travle bankdirektør, den hårdtarbejdende pædagog og den hjemmegående familiefar. Med mangfoldighedsprofilen bliver det til et fagligt fokus, hvor vi bestræber vi os på at skabe plads til, at den enkelte kan fortsætte sin unikke livsførelse på Centret uanset interesser, nationalitet, kultur, og religion. 


I praksis betyder det, at medarbejderne er trænet i at bygge bro mellem forskellige kulturelle verdener. Vi fejrer alverdens højtider og spiser mad fra hele verdenen. Hvis der er ønsker til nye tiltag, tager vi meget gerne imod dem. 


Danmark er et mangfoldigt land, og vi får stadig flere og flere ældre, der har forskellige livsverdener og anden etnisk baggrund end dansk. Dem har vi et ansvar overfor.


Du kan læse meget mere om Peder Lykke Centrets arbejde med mangfoldighed her


Kontakt os

Telefon: 32 34 43 87

​E-mail: plc@suf.kk.dk

​​Fax: 32344386​

Privatlivspolitik

Læs Peder Lykke Centrets privatlivspolitik her:

For borgere og pårørende

For medarbejdere