Peder Lykke Centret invitererede til en rundrejse i verdens højtider

​Lørdag den 10. september inviterede Peder Lykke Centret til mangfoldighedsfest. Vi samlede borgere, brugere, pårørende og naboer fra lokalområdet. De mange forskellige mennesker i alle aldre fik haven til at summe af liv. Haven, der til anledningen indbød til en lille rundrejse rundt i verden gennem forskellige højtider.


Sanserne blev forkælet på turen rundt i haven. Der var farvefest i Holi-teltet, hvor der også duftede af krydderier fra den varme indiske gryderet, ghugni. Børnene havde en fest og fik tilsammen skabt et farverigt værk ved at kaste med farvet pulver på et lærred. Ved den hinduistiske farvefestival Holi bliver der nemlig kastet med farvet pulver på hinanden og omgivelserne. Der blev stegt polske pierogi på livet løs i det polske telt, hvor det også var muligt at blive spået om sin fremtid, som det gøres ved højtiden Andrzejki. Vi markerede 4th of July, og særligt hotdogsene fra denne bod var populære. Det var ikke det eneste telt med lang kø. Da der blev slået katten af tønden i fastelavnsteltet, var der mange børn, der ivrigt deltog i kampen om at blive kattedronning og kattekonge. Til den søde tand var der både fastelavnsboller, vafler og ikke mindst kikærtesmåkager i anledningen af vores markering af Newroz – det persiske nytår.


Det var ikke kun syns, smags- og duftesanserne, der blev forkælet. Der var også gode toner til ørerne. Først af Balkan Basterds der satte gang i festen med deres folkemusik fra Balkan. Det fik nogle af de beboere, der ikke var nede i haven til at kigge frem i vinduer og på altaner. En af gæsterne fra lokalområdet fortalte desuden, at hun kunne høre musikken helt ovre fra Remiseparken og derfor kom forbi sammen med sin søn. De endte med at blive hængende hele dagen og havde glæde af gratis ansigtsmaling, popcorn og samvær med de andre gæster.


Senere på dagen hørte vi Samba Farol, hvor vi havde fornøjelsen af dansere fra EFI, der dansede brasiliansk dans rundt blandt alle tilhørerne. Vi sluttede den festlige dag af med Peter Sinding Duo, der spillede ABBA-sange til stor fornøjelse for mange. ”Det var skønt med masser af musik, dans og mange mennesker. Danserne husker jeg som noget af det bedste. De var rigtig gode!” Sådan sagde én af beboerne efter arrangementet. 


Det skaber en masse liv, når mennesker mødes på tværs af traditioner og alder. Det skete blandt andet da både store og små fik lavet henna på hænderne og da der blev lyttet til forskellige rytmer fra scenen.


Det er tredje gang, vi afholder mangfoldighedsfest – og vi gentager succesen til næste år, hvor vi samtidig kan fejre 10-års jubilæum for Peder Lykke Centrets mangfoldighedsprofil. En profil som hele tiden minder os om, hvor vigtigt og spændende det er at lære af hinandens traditioner og verdenssyn. Det gælder både, når vi fejrer forskellige højtider, men også i forhold til at kunne give borgere den bedst mulige oplevelse på Peder Lykke Centret uanset deres etniske og kulturelle baggrund.


​Mangfoldighedsfesten er støttet af Amager Øst Lokaludvalg, Amager Vest Lokaludvalg samt Sundby for Alle - Områdefornyelsen Sundby. 


      Kontakt os

Telefon: 32 34 43 87

​E-mail: plc@suf.kk.dk

​​Fax: 32344386​

Privatlivspolitik

Læs Peder Lykke Centrets privatlivspolitik her:

For borgere og pårørende

For medarbejdere