Kvindernes dag

​I dag har vi sat lys på kvinders liv fra 1960’erne til nu.


I 31 år har Ingelise arbejdet 15 timer om ugen på en aftenskole, hvor hun har undervist i læder- og skindsyning. Det meste af tiden, stod hun alene med sine to børn og husholdningen, mens hendes mand var udsendt for SAS. Tiden som syerske ser hun tilbage på med glæde, og det har givet hende venner, som hun stadig ser i dag.

Jamila flyttede til Schweiz i starten af sine tyvere for at arbejde. Her arbejdede hun i 12 år som massør. Hun kom ud for en ulykke, der fik stor betydning for hendes liv. Hun mistede sin arbejdsevne, og blev frarådet at få børn. Men Jamila var fast besluttet på at få et barn. Hun mødte en mand i Schweiz fra Danmark. Kærligheden flyttede hende til Horsens, hvor hun sammen med sin mand fik en søn.

I dag fejrer vi Kvindernes Internationale Kampdag på Peder Lykke Centret. Det foregår i Aktivitetscentret, hvor både Jamila og Ingelise kommer flere gange om ugen. Kampdagen blev skudt i gang med et oplæg af Yildiz Akdogan, der fortalte om ”de usynlige kvinder” – en personlig fortælling om sin egen mors indtræden på det danske arbejdsmarked, men også en fortælling om mange andre kvinder, der i 70’erne kom til Danmark for at arbejde.

Yildiz sluttede af med at sige, at kvindekampen er en fælles kamp. En kamp hvor vi skal lære hinanden at kende, for at løfte alle på tværs af forskelligheder.     


  


Kvindernes dag er støttet af Amager Vest Lokaludvalg 


Kontakt os

Telefon: 32 34 43 87

​E-mail: plc@suf.kk.dk

​​Fax: 32344386​

Privatlivspolitik

Læs Peder Lykke Centrets privatlivspolitik her:

For borgere og pårørende

For medarbejdere